KFC Houtvenne - VC Herentals eindigde op 2-2.  De bezoekers kwamen nog 1-2 voor met doelpunten van Voorspoels en Vandebroek.  In de eindfase deelden de teams nog de punten.  2-2.

Bij bezoek op het 3e geklasseerde Houtvenne beloofde het voor VC Herentals geen makkelijke wedstrijd te worden en niets bleek minder waar.  De wedstrijd begon met snel en stevig op en neer spel langs beide kanten wat al snel in 1-0 resulteerde na 7' (buitenspel-geurtje?) voor de thuisploeg.

Herentals was een beetje van slag, maar herstelde langzaam het evenwicht, ook omdat Houtvenne een beetje te veel hinkte op 'de buit is binnen'-gedachte.

Herentals werd de betere ploeg en maakte via Voorspoels na 15' de 1-1.

Het geloof groeide bij VC en nog voor de rust stond het 1-2 via Vandebroek (29'). Er bleven kansen aan beide kanten komen en er werd veel gespeeld in en rond de beide strafschopgebieden. Het was ook voor de neutrale kijker een zeer aangenaam schouwspel.

Na de rust zelfde beeld en waren er kansen aan beide kanten.  In de 60' was er wat geharrewar voor het VC-doel en in de kluts verdween de bal in de netten: 2-2. Vanaf dan werd het een echte thriller met goed voetbal en kansen aan beide kanten.

Uiteindelijk bleef het 2-2 waar iedereen achteraf tevreden mee was en wat dan ook de terechte uitslag was.

Volgende week zondag is er de thuismatch tegen Bilzen-Waltwilder om 14u30.

Mark Jaspers / NNieuws.

Jan Deckers pr-VC : 'Vooraf lagen de kaarten gunstig voor de thuisploeg. Na de recente 12 op 12 was Houtvenne opgeklommen naar plaats 3. Bij de bezoekers ontbrak, naast Spiessens, Convalle wegens een gele schorsing. Het zou voor de bezoekers een aartsmoeilijke opdracht worden om van de Harmoniestraat punten mee te brengen. Maar het draaide even anders uit.

VC Herentals, voor de gelegenheid in een modieuze zwarte uitrusting, was dus gewaarschuwd. Van een studieronde was absoluut geen sprake en Houtvenne wou de klus snel klaren, met al meteen een voorzet naar Van Asten, zijn schot ging naast.

De bezoekers waren niet onder de indruk en even later tekenden zij voor een grote kans: Tomassen kreeg veel vrijheid, dubbelpass met Haneveer, het schot van Martijn hobbelde voorbij de kooi van Deelkens. Aan de andere zijde bracht Put, randje buitenspel, de bal tot bij Vanbeginne en die kon simpel scoren. 1-0 Lang kon Houtvenne van die voorsprong niet genieten want enkele minuten later kreeg Voorspoels veel vrijheid, en gaf Deelkens geen kans 1-1.

Even na het kwartier vond Tomassen Voorspoels maar Davy kraakte zijn schot met rechts. In minuut 26 moest Vervoort vol aan de bak. De herneming werd, zij het met moeite, weggewerkt. Beide ploegen trachtten snel de bal in het strafschopgebied van de tegenstrever te krijgen. Het maakte de wedstrijd aardig om volgen.

Even na het half uur vrije schop voor Danisik, richting de kruising maar Deelkens kon overtikken. Minuut 35: Jasper Vandebroeck krijgt veel ruimte op de rand van de 16 en plaatst de bal buiten bereik van Deelkens. 1-2. VC voelde dat er meer in zat.

Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft stak roodwit nog eens een puike aanval ineen. Het schot van Voorspoels kon Deelkens deze keer niet verontrusten.

Met de rust in zicht zette de thuisploeg nog eens een aanval op, het daaruit voortkomende schot van schuin moest Vervoort in hoekschop werken. De laatste actie voor de rust was voor de bezoekers: een schot uit de tweede lijn ging een metertje naast.

In de tweede helft gingen beide ploegen op hun elan door. VC wou zijn voorsprong uitdiepen, Houtvenne wou de achterstand snel ongedaan maken. Dat gebeurde even voor het uur, wanneer Van Asten mocht aanleggen. Vervoort weerde zijn schot, maar tot tweemaal toe werd een poging afgeblokt, de derde was er teveel aan.

Vanbeginne tekende voor zijn tweede van de avond.2 - 2 Door de regenval werd het veld zwaarder en er was al heel wat energie verbruikt. Maar een doelpunt kon zomaar aan beide kanten vallen. Het verhoogde de spektakelwaarde alleen maar. Met nog een kwartier te gaan viel een voorzet pardoes op de deklat van Deelkens.

De thuisploeg had nu wel meer balbezit, maar was toch op hun hoede voor de tegenprikken van Herentals. Met nog 10 minuten te gaan moest Vervoort nog eens een schot van op 25 meter onschadelijk maken. Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers.

Na een fout op Bruyninckx, op de rand van de 16, borstelde Danisik de bal naar de kruising. Maar Deelkens vond het welletjes geweest. Nog een aantal snelle combinaties aan beide kanten leverden niets meer op.

Beide kampen claimden de winst. We zullen het maar op een billijk gelijkspel houden. Maar dat is zeker voor de bezoekers een opsteker, die ze kunnen meenemen naar de volgende matchen. Die 2 laatste wedstrijden van de heenronde gaan tegen Limburgse tegenstrevers.

En daar heeft roodwit dit seizoen nog niet veel plezier aan beleeft. Zondag komt Bilzerse Waltwilder naar Sint-Janneke, de ploeg die in de interprovinciale eindronde hun enige nederlaag opliep in Herentals, maar die nacompetitie wel als leider afsloot. We beginnen eraan om 14:30 u.'